Cinta Kedamaian

Ke Garisan…Sedia…

Posted on: October 15, 2008

“Ke Garisan…Sedia…”(sambung la sendiri… ūüôā )

Sejak dari sekolah lagi ungkapan ni memang sangat familiar bagi saya. Jika dilihat dari latar belakang keluarga, kebanyakan adik-beradik saya memang aktif di lapangan sukan sejak dari sekolah rendah. Emak dan ayah tiada halangan untuk itu. Dan saya, lebih kepada acara balapan ( 100 m dan 200 m). Cumanya, bermula di tingkatan 4, saya sudah tidak aktif lagi dalam mewakili apa-apa acara sukan di sekolah. Tumpuan lebih diberikan kepada akademik, amanah jawatan dan beberapa tugas lain.

Waktu ini, bukanlah tujuan utama saya untuk bercerita tentang sukan tapi sekadar¬†mengaitkannya dengan final exam yang bakal berlangsung lebih kurang 2 minggu dari sekarang insyaAllah. Seperti acara balapan tersebut, kedua-duanya memerlukan persediaan. Mental, fizikal…spiritual…hemm.

Alhamdulillah, segala kerja-kerja akademik telah lama diselesaikan. Tinggal lagi, beberapa subjek yang belum habis silibusnya untuk diteruskan. Hakikatnya, saya sedih bila 2 daripada 6 subjek yang saya ambil semester ini telah tamat kelasnya. Banyak yang saya peroleh dari setiap pensyarah-pensyarah yang mulia ini bilamana mereka sudi dan ikhlas dalam berkongsi ilmu, mendidik para pelajar, memberi yang terbaik untuk membangun ummah. Terima kasih, cikgu!

Untuk sahabat-sahabat masih¬†‘struggle’ menyiapkan baki kerja-kerja akademik semester ini, semoga¬†Allah membantu dan mempermudahkan urusan kalian, insyaAllah.

Doakan saya juga ya! ūüôā¬†¬†¬†

Untuk akhirnya, kepada sahabat-sahabat yang bakal menduduki final exam¬†nanti…Selamat maju jaya!!! Semoga berjaya di dunia dan akhirat!! Semoga Allah mengurniakan yang TERBAIK untuk kita semua..ameen.

The Mediocre Teacher Tells

The Good Teacher Explains

The Superior Teacher Demonstrates

The Great Teacher Inspires ūüôā

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

October 2008
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Advertisements
%d bloggers like this: